Keurmerk Schoon

Zekerheid voorop: Keurmerk Schoon

ASKO in het bezit van het Keurmerk Schoon, het onafhankelijk keurmerk van de brancheorganisatie Schoonmakend Nederland. Het behalen van het keurmerk is een voorwaarde voor het lidmaatschap van de vereniging. De NEN4400-1-norm (SNA-norm) vormt de basis van het Keurmerk Schoon.

Wie bieden onze opdrachtgevers zekerheid met de zeven zekerheden van Keurmerk Schoon:

1. Wij hebben onze financiële en personele administratie op orde. Met de NEN4400-1-certificering (SNA-norm) ben je maximaal beschermd tegen ketenaansprakelijkheid. We dragen belasting en premies correct af en onze medewerkers mogen in Nederland werken.
2. Wij passen de cao schoonmaak- en glazenwassersbedrijven op juiste wijze toe. We betalen onze medewerkers goed (boven minimumloon), zorgen voor een gezonde werkdruk en bieden goede arbeidsvoorwaarden: 26 vrije dagen, eindejaarsuitkering, goede pensioenopbouw, uiteenlopende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden en een regeling om eerder te stoppen met werken.
3. We investeren in de vakbekwaamheid van onze medewerkers. Alle schoonmaakcollega’s zijn opgeleid voor het schoonmaakvak of krijgen binnen twaalf maanden na indiensttreding de Vakopleiding Schoonmaak aangeboden. Daarnaast stimuleren we onze schoonmakers gebruik te maken van de talloze mogelijkheden die de branche biedt om horizontaal of verticaal door te groeien. 
4. Wij komen onze contractafspraken na. We maken samen met onze opdrachtgevers afspraken over regelmatige communicatie over het contract. 
5. Wij hebben de Code Verantwoordelijk Marktgedrag ondertekend. In deze code is vastgelegd dat bij inkoop de kwaliteit van het schoonmaakwerk en goede arbeidsomstandigheden leidend zijn. Zo dragen we samen met onze opdrachtgevers bij aan een duurzame marktwerking en medewerkers die met plezier hun werk doen. 
6. Wij hebben de juiste verzekeringen. Stel dat onze schoonmaakmedewerker schade bij jou veroorzaakt, dan regelt onze opzichtverzekering dat we verzekerd zijn voor vergoeding van deze schade. Immers, we zijn aansprakelijk, maar als er geen financiële dekking is, blijf je als opdrachtgever met de brokken zitten. Geen gedoe dus! 
7. Jaarlijks toetst een onafhankelijke keuringsinstantie ons alle bovenstaande onderdelen.
Het Keurmerk Schoon is een belangrijke graadmeter voor kwaliteit voor opdrachtgevers
Lees meer
Doen wat je belooft is onze filosofie. Kwaliteit is zichtbaar.
Lees meer
Bij ASKO, nemen we onze verantwoordelijkheden serieus. En dat bewijzen we met ons NEN 4400-1 keurmerk.
Lees meer
Wij maken de minst milieubelastende keuzes, in lijn met onze toewijding aan duurzaamheid en respect voor het milieu.
Lees meer
Scroll to Top