Geschiedenis

Oprichting en oorsprong

In het jaar 1971 werd ASKO Schoonmaak – en bedrijfsdiensten opgericht door Ger Husman. De inspiratie voor de naam ‘ASKO’ was nauw verbonden met de wijk in Amsterdam waar het bedrijf zijn oorsprong vond. De naam is een acroniem van de straten: Amstelveenseweg, Saxen Weimarlaan, Koninginneweg en Oranje Nassaulaan. In deze vroege jaren lag de focus van ASKO primair op schoonmaak en glazenwassen.

Core business en uitbreiding

Hoewel schoonmaak en glazenwassen altijd de kernactiviteiten van ASKO zijn gebleven, heeft het bedrijf zich in de loop der jaren aanzienlijk uitgebreid met aanvullende specialistische reinigingsdiensten. Het spectrum van deze diensten omvat vloeronderhoud, dieptereiniging, tapijtreiniging, huismeesterschap, hogedrukreiniging, gevelreiniging en graffiti verwijderen. Bovendien heeft ASKO Schoonmaak – en bedrijfsdiensten hun serviceaanbod uitgebreid met het leveren van sanitaire benodigdheden. Dankzij het bekwame managementteam, dat samen meer dan 100 jaar ervaring heeft in de facilitaire dienstverlening, heeft ASKO zijn aanwezigheid in de markt versterkt en vergroot.

Leiderschap en visie voor de toekomst

In 2005 markeerde een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van ASKO toen Marcel Bellis het roer overnam. Zeven jaar later, in 2012, trad Harry Neuteboom toe als partner, waarmee hij een verdere verdieping van expertise en leiderschap in het bedrijf bracht. De ambitie van ASKO om te groeien en te innoveren hield daar echter niet op. Om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen en verdere groei te faciliteren, werden in 2021 Ricardo Salet (rechts op de foto) en in 2023 Sander Epping (links op de foto) verwelkomd in het leiderschapsteam. Deze opeenvolgende toevoegingen aan het management onderstrepen de vooruitstrevende visie van ASKO en haar vastberadenheid om de markt te leiden en uit te blinken.

Groei en verhuizing

In 2017 werd besloten te verhuizen van de Veerstraat in Amsterdam centrum naar een nieuw hoofdkantoor aan de Humberweg in Amsterdam. Deze verhuizing markeerde een nieuwe fase van groei en uitbreiding voor het bedrijf. Daarnaast heeft ASKO een tweede vestiging in Hoorn/Zwaag, waardoor ze hun dienstverlening naar een groter geografisch gebied konden uitbreiden.

Huidige status

ASKO Schoonmaak – en bedrijfsdiensten heeft momenteel meer dan 100 toegewijde medewerkers in dienst en opereert vanuit twee vestigingen. Met deze sterke basis bedient het bedrijf klanten in heel Noord-Holland, Flevoland en delen van Zuid-Holland en Utrecht.

Conclusie

Vanaf zijn bescheiden begin in 1971 heeft ASKO Schoonmaak – en bedrijfsdiensten zich gevestigd als een toonaangevende speler in de schoonmaak- en facilitaire dienstverlening. Met een rijke geschiedenis, een ervaren managementteam en een toegewijd team van professionals, blijft ASKO zijn klanten met trots en expertise van dienst zijn.
Het Keurmerk Schoon is een belangrijke graadmeter voor kwaliteit voor opdrachtgevers
Lees meer
Doen wat je belooft is onze filosofie. Kwaliteit is zichtbaar.
Lees meer
Bij ASKO, nemen we onze verantwoordelijkheden serieus. En dat bewijzen we met ons NEN 4400-1 keurmerk.
Lees meer
Wij maken de minst milieubelastende keuzes, in lijn met onze toewijding aan duurzaamheid en respect voor het milieu.
Lees meer
Scroll to Top