MVO

Duurzaamheid en diversiteit: Onze inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij ASKO zetten we ons niet alleen in voor het leveren van uitmuntende schoonmaakdiensten, maar zijn we ook diep toegewijd aan het maken van een positieve impact op onze samenleving en het milieu. Van het bevorderen van diversiteit binnen onze teams tot het ondersteunen van maatschappelijke initiatieven en het inzetten op groene technologieën; elk aspect van ons bedrijf weerspiegelt onze toewijding aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Hieronder leest u meer over de specifieke initiatieven en doelen die wij nastreven om een verschil te maken in onze gemeenschap en daarbuiten.
Bij ASKO streven we naar een gelijk evenwicht tussen mannen en vrouwen als het gaat om het aannemen van nieuwe werknemers. In 2022 bereikten we het doel van 55% vrouwelijke vertegenwoordiging van nieuw aangeworven werknemers, met een totale vertegenwoordiging van 47%. Op leidinggevende posities is 37,5% vrouw. Wij blijven streven naar een gelijkmatige verdeling. 
Maar liefst 28 Nationaliteiten zijn vertegenwoordigd in onze diverse teams. Wij vinden het belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving en zetten ons dan ook in om nieuwe Nederlanders te ondersteunen met coaching, interne opleidingen en taalcursussen. 
ASKO is trots om samen te werken met de Stichting SINA om de 20.000 kinderen die in armoede leven in Amsterdam te helpen. We bieden gratis schoonmaakdiensten om hun zaak te steunen en het welzijn en de gezondheid van de kinderen in onze thuisstad te waarborgen. Doe mee en maak deel uit van de verandering. 
In ons efficiënte en zuinige kantoor wordt de energievoorziening aangedreven door 52 zonnepanelen en is voorzien van een energielabel A+. We zorgen ervoor dat grondstoffen worden gespaard door gebruik te maken van slimme vormen van technologie, zoals microvezeldoeken, en door gebruik te maken van economische doseersystemen en milieuvriendelijke producten. Daarnaast promoten we schoonmaak overdag en hebben we lokaal personeel in dienst om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. 
Het Keurmerk Schoon is een belangrijke graadmeter voor kwaliteit voor opdrachtgevers
Lees meer
Doen wat je belooft is onze filosofie. Kwaliteit is zichtbaar.
Lees meer
Bij ASKO, nemen we onze verantwoordelijkheden serieus. En dat bewijzen we met ons NEN 4400-1 keurmerk.
Lees meer
Wij maken de minst milieubelastende keuzes, in lijn met onze toewijding aan duurzaamheid en respect voor het milieu.
Lees meer
Scroll to Top